• Hem
  • Utställning Sunna Jonsdotter
  • terry-logo-2016

Utställning Sunna Jonsdotter

Skulpturer i skogen

I september månad, i skogen bakom Gamla Byskolan, visar Sunna Jonsdotter tunna skulpturer i benporslin. Dessa är formade ur en längtan efter att förstå livet och mänskligheten, och att få lära känna sig själv. Skulpturerna kom under skapandets process att belysa olika aspekter av att vara människa. Sunna visar och berättar genom en vandring i skogen.

Sunna Jonsdotter har arbetat med keramik sedan 1996, och hennes atelje finns idag på Djurgårdsvarvet i Stockholm. Hon arbetar både skulpturalt och med bruksföremål, mestadels i stengods och porslin. Sedan 2011 drejar och formger hon tallrikar, skålar med mera till Oaxen krog & fine dining belägen på Djurgårdsvarvet. 2003 började hon arbeta skulpturalt och då bland annat med att bygga sin kropp. Detta anser hon vara ett viktigt medel i det sökande efter existentiell kunskap och självmedvetenhet som är en förutsättning i sin önskan att utvecklas.

I samband med utställningen kommer också en föreläsning att hållas, där Sunna berättar om sin resa och hur hon har sökt insikt och utveckling.

”Som barn växte jag upp i en keramikverkstad. Vid 24 års ålder gav jag upp trotset och fångade leran. En stor del av mig hittade hem. En föreläsning om kreativitet, att älska sig själv och att ställa frågor.”

Plats: Gamla Byskolan, Fanthyttan
När: 23-24 September 2017, kl 11-16

Kl. 13: Föreläsning i Gamla Byskolan, där Sunna visar bilder och berättar.

Kl. 14: Guidad rundvandring i skogen.

Varmt välkomna!

  • map-sweden

    Några frågor?