• terry-logo-2016

Workshops

Healing möter vetenskap – Ingela Collin och Terry Evans 

Ingela Collin och Terry Evans kommer att ge en föreläsning kring hur de kombinerar sina olika förmågor. Ingela kommer att visa sin metod då hon arbetar med andlig healing. Hon har arbetat som healer under de senaste 20 åren, och hon är också ett etablerat medium och lärare. Terrys bidrag kommer att vara att visa hur vi kan förena vetenskap med andlighet, baserat på ett forskningsprojekt i Kina som han deltog i. Han kommer att visa hur frekvenserna från vår hjärna spelar en roll under healingprocessen, som kan ge en bättre livskvalitet för människor. Under föreläsningen och demonstrationen kommer de att bjuda upp personer, så att de kan vara en del av dynamiken. Föreläsningen kommer att vara interagerande, på så sätt att de som är där kan ställa frågor till både Ingela och Terry. Deras syfte är att visa hur vetenskap och andlighet har en likvärdig roll att spela.

 

 

Kropp och själ i samverkan – Eva Björklund och Jonathan Ede

Workshopen tar dig med på ett inre utforskande av din kropp och en inre resa, där du kan komma närmare dig själv och lyssna till din inre röst men även kommunicera med andevärlden. Vi utforskar och blir medvetna om kroppen med hjälp av Feldenkrais och i ett mer avslappnat tillstånd ges du möjlighet att få en djupare upplevelse av Bergsmeditationen.

Vi tonar in kroppen genom Feldenkrais som låter dig upptäcka kopplingen mellan hur minskad vanemässig ansträngning och upprepning i rörelser eller positioner från vardagen, kan göra tanken klarare, friare och mer flexibel och en större emotionell medveten frihet. Vi gör en inre resa med Bergsmeditationen som ger en stund med lugn och tid för återhämtning. Genom att meditera skapas förutsättningar för en bättre hälsa och ett större välbefinnande med bättre koncentrationsförmåga, större självkännedom och ökad närvaro i vardagen. Bergsmeditationen är en teknik för personlig, andlig och medial utveckling utformad av Terry Evans.

Under workshopen får du tillfälle att prova på Bergsmeditationen samt veta mer om dess symbolik och hur man tolkar den. Du får även prova på Feldenkrais och utforska hur du sitter vilket ger möjlighet till en mer friare och avslappnad sittande position med stöd från underlaget och upp genom skelettet som öppnar upp och ger en friare andning. Du gör rörelser i sittande för att upptäcka vad du gör med din kropp och att själv känna skillnader.

 

 

Kroppen och medvetandet – Jonathan Ede

Lär dig lyssna på din kropp och upptäck dess naturliga rörelse. Teknikerna du får prova på under workshopen är sprungna ur Ninjutsu-filosofier inom Martial Art.Inom filosofierna lär sig utövarna upptäcka hur sambandet mellan vår inre attityd och kroppens handling hänger ihop. En grundsten är att kunna möta det oväntade och sedan ha förmågan hantera det på ett kreativt sätt. Genom att lyssna och följa känslan i kroppen kan man anpassa sig till hur situationen utvecklas på ett mer synkroniserat sätt. Skrämmande och farliga situationer kan hanteras med mod, lugn och kunskap om kroppen och dess psykologi. Under workshopen får du veta mer om hur inre och kroppslig anpassning är livsnödvändig både inom Martial Art och i vårt vardagsliv, så att vi inte förlorar vår integritet eller att den vi är rubbas eller förminskas. Vidare tränar upp utövarna sig att bli ett med motståndarens rörelser, bortom tankens och seendets förmågor, genom att följa sin egen kropp och hur den faktiskt reagerar på avsikter som ännu inte har blivit omsatta i handling eller rörelse.

 

 

Att vara vuxen i ett barns kropp – Nellie Andersson och Terry Evans

Varför känner jag en helt annan känsla än den som personen framför mig förmedlar? Varför kommer känslan av att jag bör vara försiktig i närheten av en person som jag möter för första gången. Varifrån kommer den känslan? Ingen annan verkar känna så, bara jag. Och när jag försöker berätta om det så är det ingen som lyssnar, jag är ju bara ett barn!!! Hittade jag bara på? Fantiserade jag? Det här var frågor och känslor jag hade som barn. Det var väldigt förvirrande att känna något som förnekades av den berörda personen. Den verkliga känslan låtsades man inte om. Men jag kände den.

 

 

Trumhealingmeditation – Marie Kindberg

För 3 år sedan kom jag i kontakt med trumman. Jag hänfördes verkligen över vad den väckte upp i min kropp och i mitt sinne. För 2 år sedan fick jag min egna trumma, en trumma som av en kvinnlig shaman var kanaliserad, tillverkad och målad för mig.

Sedan dess har jag trummat både för större och mindre grupper och för mig själv. Ibland använder jag trumman vid enskilda healingsessioner. Trummans vibrationer och frekvenser arbetar på så många olika plan, både emotionellt och kroppsligt. Trumman möter alltid människan där den är just här och nu.

I en trumhealingmeditation med mig så leds du först in i en guidad avslappnande meditation där du med trummans hjälp får ta kontakt med hela din kropp,  och ditt hjärtas röst. Vi arbetar också med jordelementet för att jorda oss och tar även kontakt med vårt högre jag och våra andehjälpare innan vi ger oss ut på en healingresa med hjälp av trummans vibrationer. Vi låter sedan healingenergins frekvenser ta med oss, både som enskilda individer och som grupp, på en helande resa bortom tid och rum. Varmt Välkommen!

 

 

Storytelling & meditation med trumma – Kia Enbarr, Magnus Pamp och Terry Evans 

Sökare, finnare och stigvandrare – välkomna till vår symboliska lägereld i Gamla Byskolan i Fanthyttan. Med krumbuktande trumljud och uråldriga sagor bjuder vi in till stilla upptäckande, levande samvaro och helande delande.

Manande söker sig trumman in i kroppens urminne, till alltets närvaro, till födelse, liv och död, bortom föreställningar och illusioner, ner i det förträngdas djup och in i själens ljus – det evigt utforskande sanningsljuset.

Sagan liksom legenden och myten är väsen från andra, visare världar. Hitbjudna av sökande människosjälar klär de sig i ord, utmanar i spegelvärldar och suddar ut det invandas gränser. Genom vildkraft vittrar de osanningar, och i stillhet manar de liv i falnad livsglöd.

Färdas med oss, trumman och sagorna mot det okända. Lev för en stund genom barnet, i oskuldsfull nyfikenhet. Vattna ditt inre kosmiska frö, som väntar på att återuppväckas och gro i Moder Jords väntande längtan.

Terry Evans deltar i samvaron och delar med sig av sina upplevelser och insikter från vår stund tillsammans.

Om Kia & Magnus

Kia Enbarr och Magnus Pamp lever tillsammans i Storvik, Gästrikland. De verkar i företaget Silvermåne med vägledning och utbildning  inom Intuitiv Tarot, djurkommunikation, drömtolkning och Transformation Game. Storytelling och trumning är ett av deras hjärtebarn.

  • map-sweden

    Några frågor?